Medicii din întreaga lume sunt în alertă după ce simptomele legate de COVID s-au schimbat iarăși. În ultima vreme, noul simptom dominant al infecției cu COVID a fost descoperit la foarte mulți pacienți.
Astfel că, noul simptom dominant al infecției cu COVID a fost descoperit la foarte mulți pacienți. Dacă credeați că am scăpat de COVID, ei bine vă înșelați amarnic! În ultima vreme, coronavirusul a suferit foarte multe mutații, iar noul simptom dominant al infecției cu COVID le dă mari bătăi de cap medicilor.
Noul simptom dominant al infecției cu COVID a fost descoperit la foarte mulți pacienți
Așadar, medicii trag un semnal de alarmă și susțin că în ultima perioadă foarte mulți pacienți s-au prezentat la camera de gardă cu dureri musculare localizate la nivelul umerilor și picioarelor.
Experții sunt de părere că aceste dureri sunt cauzate de noul simptom al infecției cu COVID.
Până în acest moment, medicii nu au știut pe seama cărei boli să pună acest simptom și asta din cauză că noile tulpini de COVID lovesc la intervale regulate, iar simptomele legate de infecție se schimbă în timp, făcând foarte greu de identificat boala.
Experții din sănătate spun că deși simptomele legate de infecția cu COVID sunt comparativ mai ușoare acum, efectele pe termen lung rămân în continuare îngrijorătoare.
În plus, aceștia spun că infecția cu COVID poate afecta toate organele, inclusiv inima și sistemul nervos, provocând boli grave.

Atunci când a fost descoperit pentru prima dată COVID-ul, pierderea mirosului și a gustului, febra mare și dificultățile respiratorii au fost considerate simptomele „clasice”, dar odată cu apariția Omicron simptomele legate de această infecție s-au schimbat. Durerea în gât, nasul care curge, durerile de cap și oboseala au fost simptomele raportate pe scară largă.
Din nefericire, simptomele legate de infecția cu COVID s-au schimbat din nou, iar mulți pacienți au raportat în ultima vreme dureri la nivelul umerilor și la picioare.
Conform medicilor, acești oameni suferă de mialgie, o boală cunoscută și sub numele de durere musculară, care provine din efectele moleculelor inflamatorii eliberate de celulele imune ca răspuns la un anumit virus.
Conform unei aplicații care a urmărit simptomele COVID încă de la începutul debutului său, mialgia este considerată un simptom „de top” pentru această infecție, care în prezent este raportată pe scară largă.
Mialgia tinde să afecteze mai intens pacienții nevaccinați, a precizat dr Angelique Coetzee, care a detectat prima varianta Omicron.
Conform medicului, durerile musculare legate de Covid pot varia de la ușoare, la destul de greu de suportat, în special atunci când apar împreună cu oboseala.
Articolul Noul simptom dominant al infecției cu COVID a fost descoperit la foarte mulți pacienți apare prima dată în Jurnalul National.