”Urmează, am spus că după Bobotează, aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF şi Autorităţii Vamale vor pleca în zilele următoare, ca să fie propuse aceste schimbări şi, sigur, decizia este la domnul prim-ministru. Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă. Sunt cele mai importante instituţii ale statului român, depinde de încasările lor”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, ministrul Finanţelor. 

 

Boloş a explicat că vrea menţinerea în funcţie a preşedintelui ANAF, Mioara Cîrciumaru, despre care a spus că este ”o doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă”, precizând că va propune schimbarea din funcţie a tuturor vicepreşedinţilor ANAF.

 

La Autoritatea Vamală, Boloş a arătat că vor fi ”schimbări care sper să aducă profesionalism”.

 

El a explicat că a comparat planul de venituri pentru 2023 şi proporţia în care acesta a fost realizat, atunci când a făcut astfel de propuneri. 

 

Marcel Boloş a anunţat, la finalul anului trecut, că anul acesta, după Bobotează va face propuneri de schimbare din funcţii a unor şefi din cele două instituţii, el criticând, la acel moment, în special conducerea Autorităţii Vamale Române.