Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat, luni, că parlamentarii Forţa Dreptei şi-au propus ca până la finalul acestui an să strângă numărul de semnături necesare revizuirii Constituţiei, în sensul introducerii în Legea fundamentală a obligativităţii calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii, relatează Agerpres.

Ludovic Orban, parlamentarii Forţa Dreptei au votat împotriva acestei parodii penibile şi acestei păcăleli noi pe care o administrează actuala coaliţie către cetăţenii români (proiectul privind pensiile speciale – n.r.). În Constituţie se prevede că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. (…) Obiectivul Forţa Dreptei este de a readuce litera şi spiritul Constituţiei în legea care reglementează calculul pensiei cetăţenilor români. (…) Concluzia la care am ajuns, este o decizie pe care a luat-o conducerea Forţa Dreptei este aceea de a iniţia revizuirea Constituţiei. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să strângem numărul de semnături necesare, peste un milion de semnături, pentru iniţierea revizuirii Constituţiei în sensul introducerii în Constituţiei a unei explicitări a principiului egalităţii în faţa legii pentru ceea ce înseamnă calculul pensiei şi anume să introducem în Constituţie obligativitatea calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că nu are nimic împotriva judecătorilor, militarilor sau categorii de cetăţeni care astăzi beneficiază de pensii speciale, dar nu mai poate accepta „discriminarea care există” în privinţa pensiilor.

„Atât timp cât Curtea Constituţională îşi bate joc de Constituţie, concluzia la care noi am ajuns este foarte simplă. Până să reuşim reforma Curţii Constituţionale vom face apel la cetăţeni să semneze proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de Forţa Dreptei care să includă în Constituţie prevederea clară care să nu mai dea dreptul judecătorilor CCR, indiferent ce partid i-a pus în funcţia respectivă, să dea decizii pentru ei înşişi, să menţină privilegii şi discriminări”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a menţionat că Forţa Dreptei caută parteneri pentru a depune contestaţie la CCR împotriva proiectului de lege privind pensiile speciale care a fost adoptat luni de Camera Deputaţilor.