”Am acceptat cu plăcere invitaţia de a participa la întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor teleormănene întrucât, numai printr-un dialog consistent şi continuu între administraţia publică centrală şi cea locală, ne putem îndeplini proiectele şi obiectivele propuse, în beneficiul cetăţenilor. În acest sens, am toată disponibilitatea de a avea discuţii constructive cu factorii decidenţi şi de a face o analiză serioasă, pertinentă şi periodică a situaţiei la nivelul administraţiei publice locale, pentru realizarea acestui obiectiv comun”, a declarat ministrul Dezvoltării, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, MDLPA asigură, în acest judeţ,  peste 1,25 de milioane de lei pentru realizarea a 254 de proiecte de infrastructură, iar prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” sunt alocate 1,82 milioane de lei pentru 131 de obiective care vizează modernizarea drumurilor şi a podurilor, extinderea sau înfiinţarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi înfiinţarea unor sisteme de distribuţie a gazelor naturale.

De asemenea, potrivit oficialilor ministerului, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă finanţează, cu aproximativ 330 de milioane de lei, 161 de proiecte de reabilitare termică şi eficientizare energetică a unor instituţii publice şi clădiri rezidenţiale multifamiliale, de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde sau de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de planificare urbană şi amenajarea teritoriului.

”Construirea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, este, de asemenea, în atenţia autorităţilor locale din Teleorman, în prezent fiind în execuţie 110 unităţi locative, în valoare totală de 33,5 milioane de lei, în municipiile Alexandria, Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele”, au mai transmis oficialii Ministerului Dezvoltării.

Totodată, Compania Naţională de Investiţii asigură peste 753 de milioane de lei pentru 72 obiective contractate şi în diferite stadii de implementare. Dintre acestea, în municipiul Alexandria se construiesc un complex sportiv cu o capacitate de 5.496 de locuri pentru spectatori şi sediul Tribunalului Teleorman şi al Judecătoriei Alexandria, valoarea acestor obiective fiind de aproximativ 145 de milioane de lei.

“Trebuie ca lucrurile să se mişte cu maximă eficienţă, iar proiectele realizate la nivel local să se concretizeze cât mai repede. Oamenii au nevoie de o infrastructură mai bună şi extinsă, care să interconecteze localităţile, au nevoie de drumuri mai sigure, de acces la utilităţi, toate acestea având drept rezultat creşterea standardului de viaţă al tuturor locuitorilor. Ne dorim să facem acest lucru la nivelul întregii ţări, pentru a reduce cât mai mult disparităţile locale şi regionale”, a concluzionat ministrul Adrian-Ioan Veştea.