Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea proiectului de restaurare, conservare și punere în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy din localitatea Răscruci, comuna Bonțida. Acest proiect a fost implementat prin intermediul unor fonduri europene în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, la care se adaugă aproximativ 7,5 milioane de euro asigurate din bugetul județului.

Lucrările au inclus:

  1. Refacerea zidurilor interioare și exterioare ale castelului.
  2. Compartimentări și finisaje.
  3. Instalații de utilități.
  4. Elemente artistice precum tâmplării, ornamentică, finisaje din lemn și lemn pictat, mobilier, șeminee, sobe de teracotă, vitralii și inscripții.
  5. Amenajarea subsolului pentru spațiu expozițional.
  6. Crearea unui Centru Cultural care include o bibliotecă/mediatecă, o sală multifuncțională, o sală de curs, birouri de cercetare și administrative, grupuri sanitare.
  7. Amenajarea unui spațiu expozițional în subsol.
  8. Reconfigurarea parcului din incintă, inclusiv construirea unui ponton, refacerea porumbarului și a fântânii arteziene, construirea de poduri și accesuri, și lucrări de peisagistică.

Această investiție are scopul de a valorifica la maxim potențialul Castelului Bánffy și de a-l transforma într-un Centru Cultural reprezentativ pentru județul Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.