Sursă foto: servuscluj.ro

Progresul lucrărilor de modernizare a sistemului de climatizare a blocului operator al Spitalului Clinic de Recuperare este semnificativ, ajungând la un stadiu fizic de 70%. Proiectul continuă cu ritm susținut și se estimează că va fi finalizat până la sfârșitul lunii decembrie.

„Principala noastră preocupare este asigurarea actului medical în condiții optime, atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Vom monitoriza atent ritmul de derulare a lucrărilor, astfel încât să fie respectat graficul stabilit”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Investiția are ca scop înlocuirea centralei de ventilație și a tubulaturii acesteia în blocul operator al Spitalului Clinic de Recuperare. Blocul operator este situat la etajul nouă al corpului C1 al spitalului, iar echipamentele de ventilare-climatizare se află pe acoperișul terasei deasupra blocului operator.

Valoarea lucrărilor este de 1.795.000 de lei, iar progresul înregistrat până în prezent este de 70%. Principalele operațiuni desfășurate până acum includ realizarea de deschideri pentru tubulatură, carotarea, reparația stratului de acoperiș în zonele afectate, montarea tubulaturii atât în interior, cât și în exterior, și instalarea unui nou sistem electric.

De asemenea, au fost create măști pentru tubulatura verticală de aspirație, au fost efectuate finisaje la tavan și pereți, și a fost instalat un sistem de monitorizare a temperaturii, umidității și a presiunii în fiecare sală de operație.

Clădirea în care se desfășoară aceste lucrări, respectiv corpul C1 al spitalului, face parte din domeniul public al județului Cluj și este administrată de Spitalul Clinic de Recuperare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.