Sursă foto: telegrafonline.ro

Consiliul Județean Cluj a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a Drumului Apusenilor. Această importantă arteră rutieră, cu o lungime de peste 25 de kilometri, a fost reabilitată cu ajutorul fondurilor europene. Conferința de încheiere a proiectului a avut loc direct pe teren, pe drumul județean DJ 108K, în apropierea graniței dintre județele Cluj și Bihor, și a fost precedată de o parcurgere a întregului traseu recent modernizat.

„Avem un traseu complet modernizat, foarte spectaculos, cu un imens potențial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munții Apuseni. Felicit echipa de implementare a proiectului și antreprenorul lucrărilor pentru reușita investiției”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Traseul turistic de importanță județeană „Drumul Apusenilor” se întinde pe o distanță totală de peste 25 de kilometri, începând de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuând până în apropierea Barajului Drăgan-Floroiu și ajungând până la limita administrativă cu județul Bihor.

În cadrul acestui proiect de modernizare, au fost efectuate lucrări de reabilitare la peste 80 de podețe și 7 poduri, dintre care un pod nou a fost construit pe râul Crișul Repede. De asemenea, au fost construite 9,5 kilometri de trotuare, 7 stații de autobuz și 5 zone de parcare, iar peste 50 de intersecții cu drumurile laterale au fost amenajate. Pentru siguranța rutieră, au fost montați 10,6 kilometri de parapete metalice, iar 7,2 kilometri de ziduri de sprijin au fost construiți. Sistemul de semnalizare și marcaj auto a fost complet implementat. De asemenea, pe o distanță de aproximativ 6 kilometri au fost plantați puieți de tei și platan.

Lucrările de modernizare au fost realizate în cadrul unui proiect european, având o valoare totală de 132.000.000 de lei, cu scopul de a conecta localitățile din județele Cluj și Bihor la Rețeaua de transport TEN-T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.