Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat ieri că lucrările de amenajare a Parcului Observator din Cartierul Zorilor vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Noul parc din Cluj va cuprinde atât alei de plimbare cât și piste pentru biciclete, precum și zone de joacă pentru copii și aparate de fitness.

” Am verificat astăzi lucrările la noul parc din cartierul Zorilor. În această perioadă se continuă montarea de gazon și se fac pregătiri pentru sezonul de plantări. Se lucrează în continuare la amenajarea terenului – terasamente, spații verzi, pavaj, pozat cabluri, instalații electrice etc. Obiectivul va fi finalizat până la finalul anului.

Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, prevede amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. Sunt amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului”, a declarat pe pagina sa oficială de Facebook primarul clujean.

Conform informațiilor furnizate de acesta, costurile investiției pentru amenajarea noului parc din Zorilor se ridică la suma de 1,5 milioane de euro. La finalizarea proiectului, acesta va include următoarele facilități: o zonă cu fântâni pavimentale, un loc de joacă echipat cu dotări moderne pentru copii, o zonă de recreere destinată seniorilor, în care vor fi amplasate mese pentru șah, o zonă de fitness, un sistem de iluminat cu LED controlat prin telegestiune, precum și alei de promenadă și piste pentru biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.