Categorii
Actualitate

„Licitația pentru obiectivul „Park & Ride” în zona străzii Traian Vuia a fost finalizată

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că procesul de licitație pentru execuția lucrărilor la proiectul „Park & Ride” de la Aeroport a fost finalizat cu succes de către municipalitate. Valoarea contractului încheiat pentru acest proiect depășește 12 milioane de euro, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 12 luni.

„Licitația pentru obiectivul „Park & Ride” în zona străzii Traian Vuia a fost finalizată. Câștigătorul desemnat este TCI Contractor General SA. Valoarea atribuită pentru execuția lucrărilor este de 60.869.993,16 lei. Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut autorizația de construire pentru execuția lucrărilor. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare. Pentru mijloacele de transport se vor organiza stații echipate cu dotările și infrastructura necesară desfășurării activităților specifice. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertinã, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică. Accesul va fi asigurat din strada Traian Vuia către platforma pentru staționare și către zona de autogara.

Dimensiunea verde este evidențiată și în acest proiect prin crearea și amenajarea spațiilor verzi perimetrale și între locurile de parcare”, a declarat primarul Emil Boc.

În cadrul amenajării, au fost alocate 863 de locuri de parcare, distribuite după cum urmează:

  • 37 de locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități,
  • 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride,
  • 788 de locuri de parcare pentru autovehicule obișnuite,
  • 8 peronuri destinate autobuzelor.

În plus, reprezentanții Primăriei sunt angrenați în elaborarea documentației tehnice necesare obținerii autorizației de construire pentru proiectul de „Reamenajare a străzii Traian Vuia”. Acest proiect vizează zona de acces către Park & Ride, inclusiv sensul giratoriu, trotuarele și relocația stației pentru transportul în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *