Sursă foto: servuscluj.ro

La nord de municipiul Alba Iulia, pe dealul din apropierea autostrăzii A10 Sebeș-Turda, a avut loc o alunecare de teren de mari dimensiuni. Aceasta survine după ce, în acest an, o altă porțiune de autostradă a fost afectată de o alunecare de teren, ceea ce a dus la devierea traficului în zonă. Oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj au anunțat că firma responsabilă de construcția tronsonului de autostradă realizează o expertiză în zonă, deoarece lucrarea a fost executată de compania italiană Pizzarotti și se află în perioada de garanție.

Imaginile postate online de Ziarul Unirea arată cum o bucată de teren de pe versantul care înconjoară autostrada A10 s-a desprins și a alunecat către șosea. Deși, momentan, alunecarea nu afectează autostrada, există riscul ca masa de pământ să ajungă pe carosabil în timp.

DRDP Cluj a declarat că antreprenorul efectuează o expertiză între kilometrii 16+000 și 17+000, care va investiga cauzele degradării apărute.

„Lucrarea se află în perioada de garanţie, reparaţiile se realizează pe cheltuiala antreprenorului, iar garanţia se va prelungi cu perioada efectuării lucrărilor”, au declarat reprezentanţii DRDP Cluj.

În acest an, o porțiune a tronsonului de autostradă, proiectată și construită de compania italiană Pizzarotti, s-a deteriorat în aceeași zonă de la nord de Alba Iulia. Lucrările de reparații au necesitat câteva luni și au fost finanțate de către constructor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.