Categorii
Actualitate

Land Rover incendiat în Cluj-Napoca de șapte tineri teribiliști

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus trimiterea în judecată a șapte persoane într-un dosar legat de incendierea unei mașini în Cluj-Napoca, care ulterior s-a extins și la alte bunuri din incintă, inclusiv gardul imobilului, poarta electrică și sistemul de supraveghere.

Aceste acuzații vizează infracțiunile de distrugere, violare de domiciliu, complicitate la infracțiunea de distrugere și complicitate la infracțiunea de violare de domiciliu. Astfel, una dintre persoane a fost trimisă în judecată pentru distrugere și violare de domiciliu, o altă persoană pentru complicitate la infracțiunea de distrugere și violare de domiciliu, iar celelalte cinci persoane pentru complicitate la infracțiunea de distrugere.

„În fapt, s-a reţinut că un inculpat, în noaptea de 06/07.03.2023, în jurul orelor 04:14, fiind ajutat de mai mult de două persoane, care l-au condus la imobil, l-au încurajat şi au asigurat paza locului faptei, prin escaladarea gardului, a pătruns, fără drept, în curtea imobilului din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, aparţinând persoanei vătămate, unde prin stropire cu substanţă inflamabilă, a incendiat autoturismul marca Land Rover Velar, proprietatea persoanei vătămate, cauzându-i acesteia un prejudiciu estimat la suma de 60.000 euro”, declară procurorii.

Conform procurorilor, incendiul s-a extins și a afectat și alte bunuri din curtea locuinței. Astfel, pavajul din curte, gardul care împrejmuiește proprietatea, poarta electrică, sistemul de supraveghere și corpuri de iluminat au fost distruse în urma incendiului. Anchetele au evaluat prejudiciul cauzat prin distrugerea acestor bunuri la aproximativ 80.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *