Sursă foto: servuscluj.ro

A 18-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară are loc în perioada 23-25 noiembrie la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca. În cadrul acestui eveniment de prestigiu, medici renumiți din 15 țări s-au adunat la Cluj pentru a interacționa și a împărtăși cunoștințele lor în domeniul chirurgiei cardiovasculare.

”Am subliniat rolul vital pe care îl are medicului, de la prevenție până la tratare. Suntem norocoși că orașul nostru este un centru universitar care deține o universitate renumită în domeniul medicinei și doctori de excepție renumiți pe plan mondial.

România ocupă locul 1 în Europa ca decese a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 de decese la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. Din păcate, la fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. Aceste date alarmante trebuie să ne facă pe fiecare dintre noi sa fim mai atenți la partea de prevenție astfel încât să ne protejăm sănătatea. Îndemn clujenii sa facă sport, sa mănânce sănătos să meargă la medic și să urmeze sfatul medicilor”, a afirmat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, cu privire la prestigiosul congres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.