Sursă foto: servuscluj.ro

ISU Cluj va desfășura în această săptămână trei exerciții de amploare. Primul exercițiu are loc marți, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, pe una dintre piste, și va simula un accident aviatic. Exercițiul va începe la ora 09:00, iar este important să se anunțe că autospecialele de intervenție se vor deplasa cu prioritate către aeroport.

Celelalte două exerciții sunt programate joi, pe 2 noiembrie 2023, la Sala Polivalentă BTarena, și vineri, pe 3 noiembrie 2023, în incinta unui operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului. Aceste exerciții vor implica și deplasarea autospecialelor pe străzile municipiului Cluj-Napoca în mod prioritar pentru a simula situații reale.

„Sesiunile se regăsesc în proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”. Drept urmare, începând de luni, 30 octombrie 2023, în orașul nostru sunt prezenți la curs ofițeri cu funcții de comandă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale”, a declarat ISU Cluj.

Programul de instruire are loc în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, care beneficiază de finanțare din partea Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021.

Menționăm că o sesiune similară a cursului s-a desfășurat acum două săptămâni, tot în Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.