Primăria Florești a inaugurat recent o nouă grădiniță situată pe strada Urușagului, în zona Terra. Această nouă locație, cu o capacitate de 120 de locuri, a fost construită de către un investitor privat și ulterior predată Primăriei. Acest demers a fost condiționat de necesitatea construirii unei grădinițe noi în zonă, pentru a nu lăsa comunitatea din Florești fără această importantă infrastructură educațională.

”Astăzi, cu bucurie și entuziasm, am deschis porțile unei noi grădinițe în Florești, un spațiu modern, construit după cele mai înalte standarde de siguranță și securitate pentru cei mici. Această grădiniță cu o capacitate de peste 120 de locuri, reprezintă nu doar o investiție nouă, ci și angajamentul nostru continuu față de viitorul comunității noastre.

Cu un design interior nordic, care îmbină frumosul cu funcționalul, acest spațiu este gândit să inspire și să stimuleze creativitatea și învățarea copiilor noștri într-un mediu sigur și primitor”, a menționat primarul Bogdan Pivariu.

Grădinița este situată pe strada Urușagului, în zona Terra, și a fost construită de către un investitor privat în conformitate cu un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local Florești. Predarea grădiniței Primăriei Florești a fost condiționată de aprobarea autorizației de construcție, evitând astfel necesitatea de a construi o nouă unitate de învățământ de la zero.

Administrația locală a investit 200.000 de euro în amenajarea grădiniței conform standardelor impuse de lege.

Primarul Bogdan Pivariu a subliniat că în prezent se află în construcție o altă grădiniță similară în zona abatorului, iar aceasta va fi finalizată până la începerea noului an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.