Sursă foto: servuscluj.ro

Pe data de 21 martie a debutat cea de-a 12-a ediție a Cluj Innovation Days, unde temele principale abordate sunt Inovația Digitală Verde și Securitatea Cibernetică.

Deschiderea evenimentului a fost realizată de către comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, și primarul orașului, Emil Boc. Clujul a fost apreciat pentru contribuția sa în sectorul IT.

„Cluj Napoca e sinonim cu inovația. Sunt multe povești de succes care vin din Cluj-Napoca la Uniunea Europeană. E între primele 10 orașe europene la nivel de calitatea vieții. Vă felicit pentru asta”, a declarat comisarul european pentru Transporturi în discursul de deschidere.

„De departe se știe că, astăzi, sectorul IT este cel mai important motor de dezvoltare economică a Clujului. Este parte a strategiei pe care am pus-o împreună în practică. Este avantajul competitiv al Clujului. Nu orice start-up este un succes, dar un ecosistem de startup-uri este un succes. De fapt, ăsta este Clujul”, a transmis primarul.

Zeci de spitale din întreaga țară au întâmpinat dificultăți acum o lună atunci când sistemele informatice au căzut. Aceasta evidențiază că suntem încă vulnerabili la acest aspect și că trebuie să consolidăm securitatea cibernetică. Profesioniști din domeniu se reunesc în aceste zile la Cluj-Napoca pentru a discuta această problemă și pentru a identifica soluții adecvate.

A doua zi a Cluj Innovation Days va avea loc la HUB-ul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și va începe cu o masă rotundă în care factorii de decizie din România vor discuta despre oportunitatea înființării unui HUB regional de securitate cibernetică la Cluj-Napoca, o inițiativă a Cluj IT Cluster. Sesiunea va fi moderată de Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster.

Cluj Innovation Days (CID) este un eveniment anual important dedicat promovării inovației și antreprenoriatului, facilitând colaborări inter-industriale și trans-sectoriale pentru generarea de noi modele de afaceri cu impact asupra societății. CID a contribuit la consolidarea poziției orașului Cluj în industrie ca un centru de inovație și a României ca o comunitate inteligentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.