Firma israeliană de securitate Vicarius a anunţat recent că a lansat vuln_GPT, propriul Generative AI Large Language Model, o soluţie care autogenerază scripturi de remediere pentru vulnerabilităţi software şi este menit contracarării vulnerabilităţilor cu mai mare rapiditate decât le pot exploata infractorii.

În vreme ce accentul este pus în mod tradiţional pe detecţia ameninţărilor, imperativă este remedierea de urgenţă a vulnerabilităţilor, zonă în care Generative AI pare a excela. Echipele de securitate umane adesea întârzie remedierile de teama unor evenimente disruptive în sistemele IT.

vuln_GPT produce în mod autonom scripturi pentru diverse sarcini, cum ar fi dezactivarea porturilor sau eliminarea de fişiere, oferind remedii temporare în aşteptarea remediilor definitive.

Vicarius a folosit cu succes soluţia pentru adresarea vulnerabilităţilor din sistemul de comunicaţii TETRA, un protocol de comunicaţii folosit de entităţile guvernamentale. Firma a anunţat că toate scripturile produse de vuln_GPT vor fi disponibile în curând gratuit pe vsociety.

Soluţiile Vicarius sunt distribuite în România de SolvIT Networks.