În prezent, ideea că femeile ar fi în căutarea unui bărbat care să le completeze viețile este încă foarte răspândită. Însă, în realitate, există multe alte lucruri care sunt mult mai importante pentru o femeie decât un bărbat. Iată zece dintre acestea:

Autonomia

Fiecare femeie ar trebui să aibă autonomia de a-și trăi viața așa cum își dorește, fără să fie influențată de așteptările sociale sau de bărbați. Psihologul Kelly Flanagan afirmă: „Autonomia este vitală pentru ca o femeie să se dezvolte ca persoană și să își trăiască viața pe propriile ei termeni”.

Independența financiară

Femeile trebuie să aibă independența financiară pentru a putea lua decizii cu privire la propria lor viață. Psihologul Jill Weber a declarat: „Independența financiară este extrem de importantă pentru ca femeile să își poată asigura propriul lor viitor și să nu fie dependente de un bărbat sau de oricine altcineva”.

Relații autentice cu prietenele

Relațiile cu prietenele sunt esențiale pentru femei, deoarece le oferă un sprijin emoțional, le ajută să își împărtășească gândurile și sentimentele și să își dezvolte o rețea de sprijin. Psihologul Irene S. Levine afirmă: „Relațiile cu prietenele sunt la fel de importante ca și cele romantice, deoarece oferă un sprijin emoțional vital în viața unei femei”.

Împlinirea

Fiecare femeie ar trebui să își urmeze propriile vise și să își îndeplinească propriile obiective pentru a se realiza. Psihologul Nathaniel Branden afirmă: „Împlinirea este procesul prin care o persoană își realizează potențialul și își trăiește viața pe propriile ei termeni”.

Autocunoașterea

O femeie trebuie să se cunoască pe sine pentru a putea avea o viață împlinită. Psihologul Emily Nagoski a declarat: „Autocunoașterea este cheia pentru ca o femeie să își dezvolte încrederea în sine și să ia decizii care îi vor aduce fericirea”.

Sănătatea mintală și fizică

Sănătatea mintală și fizică sunt esențiale pentru o viață fericită și împlinită. Psihologul Kate Balestrieri afirmă: „Sănătatea mintală și fizică sunt la fel de importante ca și celelalte aspecte ale vieții”.

Timpul pentru sine

Este important pentru o femeie să aibă timp pentru sine, pentru a se relaxa, pentru a se regăsi și pentru a se conecta cu propriile ei gânduri și sentimente. Psihologul Susan Krauss Whitbourne afirmă: „Timpul petrecut singur este vital pentru a ne regăsi și a ne cunoaște mai bine, pentru a ne dezvolta pasiuni și pentru a ne relaxa”.

Educația și dezvoltarea personală

Femeile trebuie să își dezvolte continuu educația și să își continue dezvoltarea personală pentru a-și atinge potențialul maxim. Psihologul Andrea Bonior a declarat: „Educația și dezvoltarea personală sunt importante pentru a-ți crește încrederea în sine și pentru a-ți descoperi adevăratele tale talente și pasiuni”.

Responsabilitate socială și civică

Femeile ar trebui să se implice în activități sociale și civice pentru a contribui la comunitatea lor și pentru a face o diferență în lume. Psihologul Elizabeth Lombardo afirmă: „Responsabilitatea socială și civică te ajută să-ți găsești un scop mai mare în viață și să contribui la ceva mai mare decât tine însăți”.

Independența emoțională

Femeile trebuie să își dezvolte independența emoțională, pentru a nu fi dependente de alți oameni pentru a se simți bine. Psihologul Julie Hanks a declarat: „Independența emoțională înseamnă să înveți să îți gestionezi propriile emoții și să îți asumi responsabilitatea pentru propriile tale alegeri”.

Astfel putem vedea că există multe lucruri mai importante în viața unei femei decât prezența unui bărbat în viața lor. Femeile ar trebui să își dedice timp și energie pentru a dezvolta aceste aspecte ale vieții lor, astfel încât să poată trăi viața pe baza propriilor principii și să-și poată atingă potențialul maxim.