Un conducător auto a fost înregistrat de radarul polițiștilor când circula cu 201 km/h pe un drum județean din Dolj, scrie News.ro. Un altul avea aceeași viteză, în Cluj.

Bărbatul, care a fost surprins de radar miercuri, 20 martie, avea cu 111 km/h mai mult decât limita legală permisă pe acel drum, informează IPJ Dolj.

„Un bărbat de 55 de ani, din judeţul Mehedinţi, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DJ 552, în afara localităţii Cetate, cu viteza de 201 km/h (+111 km/h)”, anunţă sursa citată.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

O zi mai târziu, în județul Cluj, un alt conducător auto a rămas fără permis, circulând tot cu peste 200 km/h. Limita de viteză pe șoseaua unde a fost surprins de radar e de 70 km/h.

„La data de 21 martie, în jurul orei 1:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au înregistrat cu aparatul radar, pe DN1C, în localitatea Jucu, un autoturism condus cu viteza de 201 km/h pe un sector cu limită de viteză de 70 km/h, în direcția Cluj-Napoca – Gherla. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din județul Bistrița-Năsăud”, a comunicat IPJ Cluj.

Șoferul a fost amendat cu 3.300 de lei și s-a ales cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.