Sursă foto: stiridecluj.ro

În timpul unor săpături planificate pentru construirea unui hotel în Alba Iulia, au fost descoperite 3 schelete umane, datând de peste 1000 de ani.

Cele trei schelete, provenind din perioada Evului Mediu Timpuriu, au fost găsite la aproximativ 1,5 metri adâncime, sub zona unde urma să fie construită parcarea viitorului hotel, conform informațiilor furnizate de Alba24.ro.

Osemintele descoperite au fost identificate ca aparținând a doi adulți și unui copil, iar în aceeași zonă s-a mai descoperit și o locuință din secolul X, despre care arheologii afirmă că ar putea avea o legătură cu cele trei schelete.

Pe șantierul de la Alba Iulia, care a început ca o descărcare arheologică în pregătirea construirii hotelului, lucrează, pe lângă experții români, și 6 voluntari din Marea Britanie.

Cu ajutorul inventarului funerar și poziției scheletelor, arheologii au datat rămășițele umane în intervalul secolelor X-XI. Informațiile obținute în timpul săpăturilor vor fi corelate cu alte date, inclusiv cu analize antropologice specializate.

În cadrul acestui sit arheologic, în ultimul an, au fost descoperite și alte artefacte, precum monede romane, mozaic și obiecte casnice din antichitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.