Simona Halep și echipa ei ar fi identificat produsul din cauza căruia sportiva a ieșit pozitiv la Roxadustat, la testul antidoping de la US Open 2022. Cazul ei va fi judecat în regim de urgență. Cea mai mare suspendare pe care o riscă e de patru ani, dar Halep și experții angajați de ea speră să obțină doar o mustrare.

Halep ar fi identificat produsul din cauza căruia a picat testul antidoping

Potrivit Prosport, Simona Halep și echipa ei ar fi identificat numele producătorului care i-a oferit suplimentul nutritiv contaminat. Ei le-ar fi prezentat celor care judecă dosarul numărul exact de lot și ar fi oferit și certificatul de analiză al produsului.

Experții angajați de Halep merg pe ideea contaminării și speră să obțină doar o mustrare, în condițiile în care suspendarea maximă pe care ar putea-o primi e de patru ani.

Sportivei i-ar fi fost recomandat suplimentul de către un medic cu 40 de ani de experiență în domeniul sportului de performanță.

Cazul Simonei Halep, judecat în regim de urgență

Cazul Simonei Halep va fi judecat în regim de urgență de către tribunalului Sports Resolution de la Londra, iar dacă nu obține un verdict favorabil, se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.