Sursă foto: servuscluj.ro

A fost ales constructorul pentru o nouă porțiune a Autostrăzii Transilvania. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că firma Construcții Erbașu este responsabilă de finalizarea lucrărilor pe tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș, care are o lungime de 26,35 kilometri. Acest contract ar putea marca primul proiect de autostradă atribuit unei companii românești de construcții.

„Antreprenorul Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș (Autostrada Transilvania)! Contractul în valoare de 884,123 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin fonduri europene nerambursabile, va putea fi semnat după perioada legală de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. De la momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 24 de luni (6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție) pentru finalizarea celor 26,35 de km”, a declarat și Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Valoarea contractului este de 884,12 milioane de lei și este finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile. Acesta include, de asemenea, construcția a 8 poduri, 8 pasaje și 3 viaducte.

Semnarea contractului va avea loc peste 10 zile, cu condiția ca nu vor fi depuse contestații.

Secțiunea Suplacu de Barcău-Chiribiș face parte dintr-un contract anterior pentru construcția Autostrăzii Transilvania, semnat cu constructorul american Bechtel, care ulterior a fost reziliat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.