Primarul Emil Boc a verificat stadiul lucrărilor la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu, o investiție de peste 1,7 milioane euro pentru reabilitarea, modernizarea și construcția unui nou corp de clădire cu o capacitate de 448 elevi. Acesta este, conform primarului, de 95%.

„Am verificat stadiul lucrărilor de la Școala „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, proiect aflat în ultima etapă. La finalul anului trecut, contractorii au solicitat prelungirea termenului de finalizare pentru a doua parte a lunii martie, actualmente lucrările fiind la 95%. După finalizarea executării lucrărilor se va intra în procedură de recepție”, a declarat Emil Boc.

La această școală Primăria Cluj-Napoca realizează o investiție semnificativă, de peste 8,8 milioane lei, pentru a crește capacitatea unității de învățământ și a oferi elevilor și profesorilor condiții educaționale de nivel european.

Proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” include: construirea unei noi clădiri – 15 săli de clasă / 448 elevi – capacitate corp nou de clădire (regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic); realizarea și amenajarea unei biblioteci a unei și a unei sali de lectură; realizarea și amenajarea unei sali multifuncționale; spații de birouri pentru cadre didactice, grupuri sanitare, spații de depozitare; instalarea unui ascensor; lucrări de reabilitare termică (anvelopare; sistem termoizolant eficient energetic).