Sursă foto: servuscluj.ro

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, subordonat Consiliului Județean Cluj, organizează cea de-a noua ediție a Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale – faza județeană 2024.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 9:30, la Liceul Tehnologic Gherla. Fiecare școală preuniversitară este invitată să participe cu un maxim de 6 elevi, înscriși în oricare dintre categoriile atelierelor propuse: prelucrarea lemnului, osului, pictura icoanelor pe sticlă, lemn sau piatră, confecționarea podoabelor din mărgele, țesut, cusut, tors, împletit, realizarea costumelor tradiționale și păpușilor, măști, ceramică, împletituri, arta decorativă, încondeiatul ouălor.

Conform regulamentului specific al olimpiadei, activitatea este inclusă în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară, Naționale și Internaționale, CPEENI, 2024, finanțat de M.E., poziția 96, disponibil Aici.  Elevii trebuie să se prezinte în costum popular specific zonei etnografice pe care o reprezintă și să aducă câteva produse finite sau semifinite, pe care le vor finaliza în timpul etapei județene, în fața comisiei de jurizare (în cazul icoanelor finite de mari dimensiuni, numărul acestora nu va depăși 2/participant). De asemenea, participanții trebuie să aducă propriile materiale și unelte de lucru.

Cei trei elevi premiați (câștigătorii locurilor I) vor reprezenta județul Cluj la faza națională a Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale, care va avea loc în perioada 17-21 iulie 2024, la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.

Pentru buna desfășurare a acestei ediții, se solicită transmiterea listei cu numele participanților, clasa, meșteșugul reprezentat și datele profesorului coordonator (telefon, e-mail), conform anexei de AICI, la adresele de e-mail: l.tehnologic.gherla@gmail.com și clubgherla@yahoo.com, până cel târziu vineri, 10 mai 2024.

Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” reprezintă o competiție educațională ce își propune să conștientizeze elevii asupra valorilor civilizației populare românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.