Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj sărbătoresc Ziua Mondială a Sindromului Down pe 21 martie prin organizarea a două evenimente speciale dedicate acestei cauze.

Primul eveniment va avea loc cu o zi înainte, pe 20 martie, la spațiul de joacă „Brothers Fun Club” din strada Tăietura Turcului, nr. 29-35 (Parcul Industrial Tetarom I). Aici, copiii afectați de această maladie genetică cromozomială vor petrece timp de calitate într-un mediu plin de activități distractive, pentru a arăta frumusețea unică a fiecărei persoane.

A doua zi, pe 21 martie, echipa Centrului Comunitar Județean Cluj, parte a DGASPC Cluj, va organiza evenimentul principal al manifestărilor de Ziua Mondială a Sindromului Down. Între orele 7:30 și 16:30, clujenii sunt invitați la Cafeneaua „Cofeels” de pe strada Gheorghe Șincai nr. 9, unde vor putea socializa cu tineri minunați cu această afecțiune și își vor putea bucura de o cafea de calitate. Acești tineri vor servi și prepara produsele din meniu și vor putea arăta că dizabilitățile fizice nu împiedică dezvoltarea personală și contribuția la comunitate.

Sindromul Down este o afecțiune genetică și nu o boală, care nu poate fi vindecată deoarece modificarea cromozomială este prezentă pe întreaga durată a vieții. Acceptarea și integrarea persoanelor cu acest sindrom în sistemul de învățământ, tranziția și sprijinul pentru angajare și accesul la locurile publice de muncă sunt importante pentru a crește calitatea vieții acestor persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.