Medicii sunt în alertă! A explodat numărul cazurilor de rujeolă în România. Nu e o simplă boală a copilăriei.

Medicii sunt în alertă din cauza numărului uriaș de cazuri de rujeolă și pneumonie.

Numărul celor care s-au îmbolnăvit a crescut de peste 30 de ori în Europa și Asia Centrală, din cauza unui regres al vaccinării copiilor.

Medicii sunt în alertă! A explodat numărul cazurilor de rujeolă în România. Nu e o simplă boală
Dacă pe tot parcursul anului trecut au fost puțin peste 900 de cazuri de rujeolă și pneumonie, acum numărul lor depășește 30.000.

Rata de vaccinare este una din ce în ce mai scăzută în rândul copiilor, iar imunitatea la această boală este și ea mai scăzută.

Spitalele sunt pline de copii bolnavi. Medic pediatru: „Vin cu febră mare. Nu mănâncă, zac”
Potrivit UNICEF, 30.601 cazuri de rujeolă au fost confirmate în Europa şi Asia Centrală, între ianuarie şi 5 decembrie 2023, faţă de 909 pe tot parcursul anului 2022, ceea ce marchează o creştere de 3.266% a numărului de cazuri ale acestei boli care poate fi prevenită prin vaccinare.

„Creşterea cazurilor de rujeolă este cel mai clar semn al unei întreruperi în acoperirea vaccinală. O astfel de creştere dramatică necesită o atenţie urgentă şi măsuri de sănătate publică pentru a proteja copiii de această boală periculoasă şi mortală”, a declarat Regina De Dominicis, director regional al UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală.

Rujeola are un efect devastator asupra sănătăţii copiilor, cu consecinţe uneori fatale.