Cleafy face un pas important în călătoria către întărirea tărâmului digital împotriva amenințărilor tot mai mari în segmentul bancar online. Angajamentul companiei neîncetat de a proteja tranzacțiile digitale și bunăstarea financiară a primit o recunoaștere răsunătoare printr-o investiție importantă de 10 milioane EUR. Această investiție, condusă de United Ventures prin fond UV T-Growth, semnifică un vot hotărât de încredere în priceperea și soluțiile inovatoare ale Cleafy.

United Ventures recunoaște, de asemenea, oficial importanța acestei etape în peisajul securității cibernetice și al inovației fintech.

Cu această infuzie de capital, Cleafy este pregătită să pornească într-o importantă călătorie de expansiune, extinzând platforma sa tehnologică de ultimă oră către noi piețe și instituții din întreaga lume. Viziunea companiei de a preveni în mod proactiv frauda și de a îmbunătăți experiența bancară digitală se aliniază perfect cu creșterea, imensă, remarcată în domeniul securității cibernetice, în special în domeniul online banking și al prevenirii fraudei în tranzacții.

Astăzi, peisajul securității cibernetice are parte de o creștere exponențială, segmentul de prevenire a fraudelor bancare online fiind o oportunitate imensă. În prezent, piața globală de detectare și prevenire a fraudei crește în prezent cu aproape 25% de la an la an și este de așteptat să atingă 190,93 miliarde USD până în 2030.

Soluția inovatoare Cleafy detectează în mod proactiv și previne frauda bancară online în timp real, asigurând o experiență de utilizator sigură și fără probleme pentru clienții online. Platforma companiei este recunoscută pe piața globală ca lider, protejând peste 100 de milioane de utilizatori digitali împotriva fraudei financiare online. Baza sa de clienți include mari grupuri bancare globale, cum ar fi Findomestic din grupul BNP Paribas și ING Bank România, precum și bănci cu creștere rapidă și jucători fintech precum illimity Bank. Cleafy se mândrește cu o rată de reînnoire a clienților de 100%, demonstrând eficiența platformei sale.

Compania Cleafy este pionieră în acest domeniu, având o abordare inovatoare care depășește tradiționala prevenire a fraudei. Misiunea sa este de a anticipa atacurile și de a contracara frauda înainte ca acestea să lovească, asigurând funcționarea perfectă a platformelor bancare digitale și oferind utilizatorilor o experiență optimă.

De la începuturi modeste, cu un trio condus de o idee, compania s-a dezvoltat în continuu până a ajuns la o echipă dinamică de peste 50 de profesioniști uniți printr-o misiune singulară. Această piatră de hotar semnifică un punct de inflexiune semnificativ în traiectoria sa, deschizând calea pentru o creștere și inovare de neegalat în domeniul securității cibernetice.

În ultimii ani, Cleafy, prin echipa Threat Intelligence a jucat un rol esențial în identificarea amenințărilor cibernetice avansate care vizează băncile globale. Rapoartele de informații tehnice ale acestei echipe – Cleafy LABs – au devenit un punct de referință pentru analiștii de fraudă și vânătorii de amenințări din întreaga lume. În plus, Cleafy LABs colaborează cu CERTFin – Italian Financial CERT – pentru a produce rapoarte strategice periodice privind evoluția peisajului amenințărilor din sectorul financiar.

Soluţiile Cleafy sunt aduse în România de compania SolvIT Networks.