”Stimaţi turişti, Vă informă pe această cale ca Doamna Cristina Adriana Nae a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă a debitoarei Bonjour International Tour SRL, în formă generală, în temeiul art. 70 din Legea nr 85/2014. Vă specificăm să situaţia fiecărui turist va fi tratată în mod individual de către lichidatorul judiciar. Ne cerem scuze pentru situaţia creată şi totodată vă mulţumim pentru cei 4 ani de activitate în care am creat împreună momente unice şi amintiri frumoase”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Tot în această săptămână Inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au amendat agenţia de turism Kusadasi cu 20.000 lei şi, complementar, i-au retras companiei licenţa, după un control a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare.

De asemenea, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a închis, pe 25 octombrie 2022, pentru o perioadă de 6 luni, Agenţia de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală.

„Bonjour ţi-am dat, belea mi-am capatat! Dar ANPC este aici să se lupte cu belelele făcute de unii, consumatorilor”, a declarat la acea dată Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

După 4 acţiuni de control desfăşurate în ultimele 6 luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancţionat cu 51.000 lei, amenzi, şi dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea, repetată a prevederilor acesteia, anunţa CPCMB în octombrie 2022.

Ca atare, pentru că Agenţia de Turism Bonjour nu a restituit atunci consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unităţii.