Sursă foto: stiridecluj.ro

Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului Cluj, a declarat că a decis să boicoteze ședințele de urbanism ale municipiului ca formă de protest. Motivul acestui gest este faptul că în cadrul unei ședințe, Comisia i-a cerut unor cetățeni să construiască o grădiniță pentru doar 10 case în zona Borhanci, în timp ce același Comisiei i-a solicitat unui dezvoltator imobiliar să construiască o grădiniță pentru 384 de apartamente. Salanță consideră că această decizie a Comisiei este injustă și inechitabilă, astfel că a ales să își exprime nemulțumirea prin boicotarea ședințelor de urbanism.

„Am participat o perioadă, după care – acum nu am nimic de ascuns – nu mi s-a părut că este corect față de cei 10 cetățeni din Borhanci să aibă trei respingeri în trei comisii de urbanism și să li se solicite la 10 case o grădiniță. Și în aceeași ședință de urbanism, unui dezvoltator imobiliar, la 384 de apartamente, să i se ceară tot o grădiniță.

Mi se pare inechitabil pentru proiectele mici. Din punctul meu de vedere, în momentul în care analizezi într-o comisie, trebuie să existe echitate. Vedeți, că ați participat la noi la ședințe, sunt două culoare. Noi avem două culoare de avizare: unul pentru oamenii care doresc să-și facă o casă, o cabană și unul pentru cei care doresc să facă investiții mai mari.

Pentru că este normal, investițiile mai mari generează un impact mai mare, e nevoie de studii suplimentare. În momentul în care niște cetățeni vin să ceară 10 case, mi se pare un minim de respect față de ei să-și poată construi aceste case. Pentru că ei vor să aibă doar o locuință, aici nu pot să spui că greșesc cu ceva dacă vor să-și crească calitatea vieții”, a transmis Claudiu Salanță la Napoca Live.

Claudiu Salanță ocupă poziția de arhitect șef al Consiliului Județean Cluj, în timp ce Primăria Cluj-Napoca are propria sa Comisie de urbanism. Arhitecții sunt invitați să participe în cadrul acestei comisii, iar opiniile și experiența lor sunt considerate importante, chiar dacă decizia finală este luată de către consilierii locali. Există adesea discuții despre posibile interese de amploare în jurul Comisiei de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, deoarece există arhitecți implicați în proiecte majore care sunt ulterior dezbătute în cadrul acestei comisii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.