”A treia mare instituţie financiară internaţională notează performanţele economiei româneşti. Agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de ţară Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt. Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori. Această situaţie economică solidă este rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale”, afirmă fostul premier.

El precizează că anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiţii străine directe, de absorbţie a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creşterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004.

”Raportul Moody’s confirmă că acestea sunt fundamente ferme pentru continuarea sporirii productivităţii muncii şi a creşterii economice robuste din anii următori, precum şi pentru reducerea şi mai mult a diferenţei dintre nivelul de trai al românilor şi media europeană. Moody’s este a treia mare agenţie internaţională, după Fitch (în septembrie) şi Standard & Poor’s (în octombrie) care certifică soliditatea economiei româneşti şi capacitatea noastră de creştere”, conchide Ciucă.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt, precum şi perspectiva stabilă.anunţă sâmbătă Ministerul Finanţelor, care precizează că, în opinia agenţiei, economia României va înregistra o creştere de 2% în anul 2023, respectiv de 3,2% în 2024 şi 3,5% în 2025.