”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile”, anunţă, marţi seară, Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că, pe DN 73 Mateiaş-Fundata, judeţul Argeş, circulaţia este restricţionată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, din cauza ninsorii abundente.

De asemenea, sunt semnalate ninsori în zona montană a judeţelor Alba, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Prahova şi Vâlcea, unde se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt impuse restricţii de trafic.

În plus, din cauza vântului puternic, manevrele au fost suspendate în toate porturile de la Marea Neagră.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a mai rtransmis sursa citată.