Sursă foto: stiridecluj.ro

Școala Gimnazială „Ioan Bob” din Cluj-Napoca a sărbătorit 170 de ani de activitate, fiind prima instituție școlară românească din oraș.

“Este prima școală românească din Cluj-Napoca și a fost fondată de episcopul greco-catolic Ioan Bob, iar înființarea acesteia reprezinta un ideal de afirmare în plan cultural și național al tuturor intelectualilor români din acea vreme.

Instituția de învățământ a început să funcționeze din 1853, în curtea bisericii Ioan Bob. De-a lungul anilor, școala și-a păstrat valorile și principiile, la care s-au adăugat performanțele școlare și extrașcolare ale elevilor și profesionalismul cadrelor didactice.

Astăzi, Școala Gimnazială „Ioan Bob” este o instituție de învățământ de referință în ecosistemul educațional clujean, cu rezultate foarte bune la examenele naționale, performanțe la concursuri și olimpiade școlare, cu proiecte diverse în derulare, o școală apreciată în comunitatea clujeană.

Am oferit azi școlii, din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, o Diplomă de Excelență „ în semn de înaltă apreciere a calității actului educational, cu ocazia aniversării a 170 de ani de existență, atestată documentar ca fiind prima școală românească dintre Zidurile Cetății”.

La ceas aniversar, doresc tuturor angajaților școlii multe împliniri personale şi profesionale, energie în faţa provocărilor și am încredere că vor reuși să ducă mai departe tradiția acestei prestigioase unități de învățământ, care să formeze minți și caractere”, a precizat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.