Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, despre acuzaţiile fostului premier Florin Cîţu potrivit cărora ar avea o înţelegere cu Coca-Cola.

”N-a înţeles nimic cel care m-a acuzat. După cum a condus şi ţara, printr-un accident total întâmplător, cu costuri majore”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Fostul premier şi fost ministru de Finanţe Florin Cîţu afirmă că instituţiile statului ar trebui să se autosesizeze după declaraţiile premierului Marcel Ciolacu potrivit cărora are un gentleman agreement cu Coca-Cola că supraimpozitarea privind produsele cu zahăr se va întoarce spre companie sub formă de ajutor pentru investiţii.

”Marcel Ciolacu vinovat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă?”, se întreabă Cîţu, precizând că premierul nu are voie să facă înţelegeri private cu companiile, în afara cadrului legal.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Fabrica Coca Cola din Ploieşti, că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate. ”Noi aveam Brifcor, aşa se numea produsul nostru şi norocul dvs este că nu mai există, de aceea ne-am apucat să bem Coca-Cola”, a glumit premierul. Şeful Executivului a spus că are un gentleman agreement cu conducerea Coca Cola România, că toată această supraimpozitare privind produsele cu zahăr se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare.

”Poate v-aţi dat deja seama, cred, datorită vârstei mai ales, că nu sunt un fan al băuturilor cu zahăr. În pachetul de măsuri fiscale pe care mi-am asumat răspunderea am propus inclusiv mărirea accizelor pe acest tip de băuturi, cred că este o decizie legitimă în vederea protejării sănătăţii publice, în special a tinerei generaţii, mai tentată să consume produse cu un aport semnificativ de zahăr. Începând de astăzi, am un gentleman agreement cu conducerea Coca Cola România, că toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”, a declarat premierul în final.