Cazul Cătălin Cherecheș: Curtea de Apel Cluj „a admis în principiu contestația în anulare” depusă de edilul fugar. Ce înseamnă asta

Curtea de Apel Cluj a admis în principiu, vineri, contestația în anulare depusă de Cătălin Cherecheș, în dosarul în care fostul edil este condamnat la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție, a anunțat avocatul acestuia, Răzvan Doseanu, potrivit Cluj24.ro.

Cătălin Cherecheș a fost audiat astăzi prin videoconferință de judecători, care au admis contestația depusă de Cherecheș și înregistrată în decembrie 2023 la Curtea de Apel Cluj.

Contestația depusă de Cherecheș este o cale extraordinară de atac prin acesta vrea să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare, invocând că judecătoarea care l-a condamnat nu ar fi compatibilă, având în vedere că mama acesteia a fost implicată în denunțul făcut de socrii fostului edil.

„Astăzi (vineri – n.red.), Curtea de Apel Cluj a admis în principiu contestația în anulare formulată de Cătălin Cherecheș sub două motive invocate: un caz de incompatibilitate a unuia din membrii completului de judecată care a pronunțat soluția în apel și un al doilea motiv invocat este incidența unei cauze de încetare a procesului penal ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale din punctul de vedere a apărării, în cazul unei infracțiuni de luare de mită în formă simplă, sub forma unei pretinderi la o anumită dată a unei sume de bani, cu o primire ulterioară la o altă dată a sumei de bani”, a transmis avocatul fostului primar.

Deși contestația a fost admisă, judecătorii se vor pronunța cu privire la aceasta pe 18 aprilie.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.