Categorii
Actualitate

Campania gratuită pentru depistarea tuberculozei a ajuns la Gilău

În urma succesului avut în Florești, caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei își va continua activitatea, săptămâna aceasta, în comuna Gilău.

„Conștienți fiind de faptul că prevenția salvează vieți, continuăm să sprijinim echipa de implementare a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”.

În acest sens, expertul pe probleme de romi din cadrul Serviciului Relații Publice – Consiliul Județean Cluj a fost prezent la Florești în vederea informării și conștientizării cetățenilor cu privire la beneficiile activităților de testare pentru depistarea tuberculozei. De asemenea, angajatul Consiliului Județean Cluj a oferit sprijin și asistență populației vulnerabile pentru completarea documentelor necesare.

Totodată, clujenii au fost încurajați să acceseze într-un număr cât mai mare serviciile medicale puse la dispoziție în mod gratuit”, a declarat Consiliul Județean Cluj.

Luni, 13 martie, caravana mobilă a fost prezentă la Gilău, în fața primăriei comunei, între orele 9:00 și 15:00, iar astăzi, 14 martie, va fi prezentă tot în Gilău, în fața Casei de Cultură „Dumitru Sopon”, între aceleași ore.

Caravana mobilă este echipată cu un cabinet mobil ce dispune de aparatură modernă de radiologie, instrumente pentru analiza și depistarea precoce a microbului tuberculozei, dar și pentru depistarea altor 14 patologii, asistența fiind asigurată de trei profesioniști din domeniul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *