Sursă foto: servuscluj.ro

Profesorii din școlile clujene vor fi instruiți în acordarea primului ajutor calificat de către instructorii Centrului de Formare al paramedicilor SMURD al ISU Cluj și voluntari din programul „Salvator din Pasiune”, care au experiență pe ambulanțele SMURD.

Prima sesiune de instruire a avut loc ieri, 11 aprilie 2024, la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca și a fost dedicată acordării primului ajutor de bază. Printre subiectele abordate s-au numărat recunoașterea obstrucției căilor respiratorii, identificarea stopului cardio-respirator, efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară și utilizarea defibrilatoarelor publice din oraș. Aceste ateliere reprezintă primul pas în pregătirea profesorilor pentru a acorda primul ajutor în situații de urgență, până la sosirea serviciilor specializate (ambulanță, SMURD, pompieri, poliție). Cunoașterea acestor tehnici este crucială pentru orice cetățean, deoarece poate crește semnificativ șansele de supraviețuire.

Atelierele sunt organizate cu sprijinul personalului și voluntarilor ISU Cluj și sunt dedicate cadrelor didactice, cu scopul de a îmbunătăți siguranța în școli. Această inițiativă face parte dintr-un parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și reprezintă prima dintr-o serie de sesiuni care vor avea loc pe parcursul unei perioade mai lungi. Programul vizează toate unitățile de învățământ din județul Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.