Polițiștii clujeni au anunțat luni, 5 februarie, că l-au identificat pe bărbatul care a fost filmat în timp ce abandona trei pui de câine pe o stradă din localitatea Băgara, din comuna Aghireş, și că l-au amendat cu suma de 4.000 de lei, informează News.ro.

„Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public din data de 3 februarie a.c. referitoare la abandonarea unor patrupezi în localitatea Băgara, comuna Aghireş, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au efectuat demersurile necesare pentru identificarea persoanei vinovate, stabilind că este vorba despre un bărbat, de 57 de ani, din Cluj-Napoca”, a transmis Poliţia judeţeană Cluj.

„Acesta a fost sancţionat contravenţional în temeiul Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru abandonul a trei exemplare canine”, au precizat polițiștii.

Clujeanul a fost suprins de o cameră video vineri, 2 februarie, în timp ce opreşte mașina, coboară de la volan, îşi pune mănuşi şi scoate din portbagaj, pe rând, trei pui de câine pe care îi lasă pe stradă.

Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare de o asociaţie pentru protecţia animalelor, ai cărei reprezentanţi au anunţat că nu au mai găsit la faţa locului puii abandonaţi.

Foto: captură video Andreea & Benji’s happy dogs / Facebook.com