Polițiștii clujeni au anunțat sâmbătă, 3 februarie, că fac cercetări pentru identificarea unui bărbat care a fost filmat în timp ce abandonează trei pui de câine pe o stradă din comuna Aghireş. Reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor afirmă că nu au mai găsit puii, care au fugit de la fața locului, potrivit News.ro.

În imaginile publicate online de reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia animalelor „Andreea & Benji’s happy dogs” se vede cum o mașină opreşte pe marginea drumului, şoferul coboară de la volan, îşi pune mănuşi şi scoate din portbagaj, pe rând, trei pui de câine pe care îi lasă pe stradă.

„Nemernicule! Ai abandonat acum câteva minute aceste suflete la noi în sat crezând că aici nu sunt camere! CJ90RUX un PEUGEOT GRI. Bineînţeles ca vei fi contactat de poliţie! Sat Bagara comuna Aghireș! Distribuiţi masiv şi vă rog să facem cât mai multă lume reclamaţie la poliţia animalelor!”, scrie în mesajul publicat pe Facebook, care însoţeşte imaginile.

Ulterior cei care au postat înregistrarea au precizat că cei trei căţei nu au mai fost găsiţi, pentru că, singuri și dezorientați, au fugit.

Sâmbătă seară, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Cluj au anunţat că au demarat verificări pentru identificarea şoferului şi tragerea acestuia la răspundere.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public referitoare la abandonarea unor patrupezi în localitatea Băgara, comuna Aghireş, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Cluj s-au sesizat din oficiu şi au demarat activităţi pentru identificarea bărbatului responsabil şi luarea măsurilor legale împotriva acestuia”, a transmis Poliţia judeţeană.

Foto: captură video Andreea & Benji’s happy dogs / Facebook.com