Sursă foto: servuscluj.ro

Un individ din București a fost reținut de polițiștii din Cluj într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Suspectul avea deja o condamnare pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere și se afla în stare de urmărire. Forțele de ordine au efectuat două percheziții la imobilele deținute de bărbat, confiscând mai multe probe.

„Din cercetările polițiștilor a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie 2023, acesta ar fi înlesnit, în mod repetat, practicarea prostituției de către o femeie, de 37 de ani. În fapt, bărbatul ar fi închiriat apartamente, pentru a le pune la dispoziția femeii, în scopul practicării prostituției, ar fi distribuit pe diverse site-uri web anunțuri referitoare la oferirea de servicii sexuale ale acesteia și ar fi intermediat legătura cu diverși clienți.

În timpul interacțiunii cu persoanele interesate, acesta ar fi utilizat o aplicație pentru distorsionarea vocii, fiind simulată vocea unei femei. Totodată, acesta ar fi aranjat transportul femeii la diverse locații și ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către aceasta. De asemenea, a reieșit că bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra femeii, în scopul determinării practicării în continuare a acestor activități.

Pe numele bărbatului, domiciliat în municipiul București, era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, de un an, fiind condamnat pentru comiterea de infracțiuni rutiere, fiind astfel urmărit”, a declarat IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Cluj-Napoca, au fost găsite și ridicate 8 telefoane mobile, un plic conținând o substanță pulverulentă albă și suma de 3.200 de lei. Ulterior, s-a pus în aplicare un mandat de aducere, iar alte 11 persoane, având legătură cu acest caz, au fost audiate.

Pe baza probatoriului colectat, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au decis reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar la expirarea acestei măsuri, acesta a fost încarcerat în temeiul unui mandat de executare a pedepsei.

Suportul de specialitate a fost furnizat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la activități au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.