Sursă foto: servuscluj.ro

Pe scenele amenajate în Parcul Etnografic al Transilvaniei, în perioada 1 – 3 septembrie, la cea de-a 11-a ediție a festivalului Jazz in the Park, se vor afla și următorii artiști: Nani Noam Vazana, Pantaloons, Andrei Petrache Trio, FUNKorporation, Dodo, Iorga, Ufe, Bully, Digital Love, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu și Bogdan Roșca-Zăsmencu.

Într-o listă deja anunțată, se regăsesc artiști de calibru precum: The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Mansur Brown, The Heliocentrics, Theo Croker, Camilla George, Ronnie Foster, Nightmares on Wax, Nickodemus, Guts, Jan Gunnar Hoff Trio, Alexandru Andrieș, Ada Milea, Mork, Daykoda, 7th Sense, Jazzybit, Andra Botez, Andrei Irimia, Misha Blanos, Andi Moisescu, Moss Farai și KLT & Jessy Elsa Palma. De asemenea, pe scena festivalului vor urca trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, toți fiind laureați ai Concursului Internațional Jazz in the Park 2023.

Pe lângă momentele muzicale deosebite, publicul va avea ocazia să interacționeze cu artiștii și experții în cadrul unor întâlniri speciale, să participe la activități inovatoare și chiar să-și documenteze propriile amintiri de festival prin intermediul People’s Aftermovie. Programul detaliat al evenimentului va fi anunțat în curând de către organizatori.

Biletele pentru o singură zi (la prețul de 159 de lei) sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul jazzinthepark.ro. Pentru cei care doresc să se bucure de întreaga experiență, abonamentele la festival (375 de lei) sunt încă disponibile. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit la festival, însoțiți de un adult. Jazz in the Park este un eveniment prietenos cu animalele de companie, astfel că participarea cu animale de companie este permisă.

„Întâlniri pe prispă” revin la festivalul Jazz in the Park, după ce au avut succes în prima ediție de anul trecut. Aceste discuții vor avea loc în jurul muzicii și vor explora teme precum viitorul educației muzicale, rolul muzicii în societate și relația dintre inteligența artificială și creația muzicală. La dezbateri vor participa Romeo Cozma (profesor la Universitatea din Iași, catedra Jazz și Muzică Ușoară), Dima Belinski (pianist și compozitor), Larisa Perde (fondator și manager Șaraimanic), Tudor Sbîrcea (psihoterapeut), Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor). Moderatori vor fi Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding) și Vasile Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj).

În cadrul acestor întâlniri, publicul va avea oportunitatea să se conecteze cu artiștii prezenți la festival, printre care se numără Fun Lovin’ Criminals, 7th SENSE și Nani Noam Vazana. De asemenea, în a doua zi a discuțiilor, va fi prezentat și un invitat surpriză. Evenimentul „Întâlniri pe prispă” este susținut de TSV Line – membru al PM Tehnic.

Festivalul Jazz in the Park, care se va desfășura în perioada 1 – 3 septembrie, transformă Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca într-o atmosferă vibrantă și plină de ritmuri. Pe lângă muzică și artiști de renume, evenimentul va oferi numeroase activități pentru publicul de toate vârstele:

  • Music Lounge by BRD – un spațiu unde participanții vor putea lua parte la ateliere live de percuție, chitară și pian, atât pentru cei fără experiență în cântatul la instrumente, cât și pentru cei care doresc să cânte într-un mediu relaxat.
  • Curtea cu vinyluri by Pepsi – un târg de discuri ce aduce împreună vânzători din țară și echipamente muzicale de la producători autohtoni.
  • Play Area by Digi – o zonă de joacă cu simulatoare muzicale amuzante.

De asemenea, festivalul va oferi opțiuni culinare variate, de la food truck-uri la restaurante pop-up, piață gourmet cu produse tradiționale românești, curte cu vinuri, ateliere de gin Tanqueray și atelier de pizza organizat de Birra Moretti.

Pentru cei mici, vor fi organizate activități speciale, inclusiv ateliere muzicale în cadrul Music Lounge, în două zone dedicate copiilor, în colaborare cu Farmec, Kiddo Care și Qub Education.

Pe lângă toate acestea, festivalul Jazz in the Park încurajează participanții să filmeze propriile lor experiențe la eveniment pentru a crea ulterior „People’s Aftermovie”. Astfel, publicul devine parte a procesului creativ, iar filmul va fi realizat cu sprijinul BRD – Groupe Societe Generale.

Toate detaliile și informațiile despre artiști pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului, www.jazzinthepark.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.