Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a comunicat astăzi că data limită pentru înscrierea în programul „Alimente” al Direcției Naționale de Sănătate este 29 noiembrie. Până în prezent, peste 8.047 de persoane au solicitat ajutorul financiar de 400 de lei pe an, oferit de primărie. Pentru anul 2023, bugetul local al municipiului Cluj-Napoca a alocat o sumă de 4.000.000 de lei în cadrul acestui program.

”Programul este implementat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și care are ca scop sprijinirea clujenilor aflați în situații de viață dificile. În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic în acest cadru. Persoanele eligibile primesc tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar. Din cei 8047 solicitanți în 2023, 5799 dețin carduri în cadrul programului „Alimente”, iar pentru 2248 persoane au fost emise carduri noi”, a declarat edilul clujean pe pagina sa oficială de Facebook.

Programul „Alimente” al Direcției Naționale de Sănătate include beneficiari precum:

  • persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
  • pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, cu venituri nete lunare de până la 2053 lei pentru persoana singură și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) cu venituri nete lunare de până la 2053 lei pentru persoana singură și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
    victime ale traficului de persoane;
  • victime ale violenței domestice.

Pentru implementarea Programului Social „Alimente” în anul 2023, s-a alocat o sumă de 4.000.000 lei din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.