Sursă foto: stiridecluj.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben pentru vreme rea în județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, începând de astăzi, de la ora 10:00, și până mâine la aceeași oră, se vor resimți intensificări puternice ale vântului în mai multe zone din țară. În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h. De asemenea, conform prognozei meteorologice, temperaturile vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, însă precipitațiile vor fi excedentare în toată perioada prognozată.

Prognoza pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024 indică faptul că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, în timp ce în restul țării va fi în general deficitar.

Pentru săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024, se prognozează că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, cu accent mai mare în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar în special în zona Carpaților Meridionali.

În săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

În ultima săptămână menționată, 26.02.2024 – 04.03.2024, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor excedentar în majoritatea regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.