Ofensiva ucraineană consumă tot mai multe resurse umane și muniții, iar obiectivul prioritar al lui Putin este ca luptele să aduca suficiente câştiguri pentru a arăta aliaților că sprijinul lor nu a fost zadarnic şi ar trebui să continue.Pe frontul din sud, armata ucraineană a înregistrat câteva victorii importante în ultimele zile. Armata lui Putin a schimbat strategia, după ce a suferit pierderi uriașe în Ucraina
Localitatea Urojaine a fost eliberată, iar elemente ale unităților ucrainene au fost observate în centrul orașului Robotine, unul dintre punctele fortificate din linia principală de apărare rusă.Potrivit analiștilor de la Institutul american pentru Studiul Războiului, rușii ar fi suferit pierderi atât de grele, încât mută trupe dintr-o parte în alta pe linia frontului, ca să blocheze atacurile ucrainene.Au loc lupte grele și pe malul stâng al Niprului, aflat până de curând sub controlul rușilor.„Războiul e pierdut!”
O unitate de recunoaștere a rusilor a fost distrusă de armata Kievului, care l-a și capturat pe comandant.Acesta a dezvăluit detalii importante despre pozițiile soldaților săi și a făcut apel la revoltă în rândurile armatei ruse.Maiorul rus Tomov: „Trebuie să oprim acest război fără sens de pe teritoriul Ucrainei. Războiul e pierdut, nu ne va aduce nimic bun. Trebuie să vă întoarceți la unitățile voastre și la diviziile de pe teritoriul Federației Ruse și să restabiliți ordinea în propria noastră țară, așa cum a făcut Prigojin”.Principala dificultate pentru trupele Kievului o reprezintă minele plasate de ruși în număr imens. Recent, ucrainenii au descoperit o cale remarcabilă de a detecta capcanele.La căderea serii, când aerul se răcorește, o dronă echipată cu termo-viziune detecteaza minele. Prezența lor e vizibilă datorită contrastului dintre mine, care păstrează căldura soarelui de peste zi și terenul care se răcește. Ucrainenii trimit apoi drone kamikaze să le neutralizeze.Oleksandr, militar ucrainean: „Într-un perimetru de 1.000 de metri pe 300, am găsit 53 de asemenea capcane, «buchete» de grenade”.Așa stând lucrurile, ucrainenii s-au săturat să tot audă de cât de lent evoluează ofensiva lor.Anton, militar ucrainean: „Trecem prin foarte multe clipe de spaima pură. De fiecare dată când ești pe teren trebuie să-ți învingi teama. N-are cine s-o facă pentru tine. Și, dacă se duce altul în locul tău și e rănit ori ucis, nu te poți ierta”.