Sursă foto: stiridecluj.ro

Aproape 300 de bicicliști și trotinetiști au fost sancționați de către polițiști pentru încălcarea diferitelor reguli de circulație.

În intervalul 01-07 aprilie, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni în județul Cluj pentru prevenirea accidentelor rutiere, sporirea siguranței pe drum și combaterea neregulilor comise de către conducătorii de biciclete și utilizatorii de trotinete. Au fost aplicate în total 288 de amenzi contravenționale pentru încălcarea regulilor de circulație de către bicicliști și utilizatorii de trotinete.

De asemenea, mai mulți bicicliști au fost depistați circulând sub influența alcoolului pe drumurile din Cluj. În urma testelor cu aparatul etilotest, s-au înregistrat diverse concentrații de alcool în aerul expirat, respectiv: 0,77 mg/l alcool pur, 0,91 mg/l alcool pur, 0,33 mg/l alcool pur, 0,09 mg/l alcool pur, 0,18 mg/l alcool pur, 0,20 mg/l alcool pur, și 0,66 mg/l alcool pur.

,,Reamintim participanților la trafic care se deplasează cu biciclete/trotinete faptul că aceștia au obligația de a respecta prevederile legale!”, declară IPJ Cluj.

Potrivit legislației în vigoare, este interzisă circulația cu bicicleta pe trotuar, cu excepția situației în care pe trotuar sunt amenajate piste speciale destinate bicicletelor. Circulația cu bicicleta pe trotuar în absența unei marcaje specifice constituie o încălcare a legislației rutiere.

,,Reiterăm faptul că prin conducerea bicicletelor sau trotinetelor electrice sub influența alcoolului, cei în cauză se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic.”, a afirmat IPJ Cluj.

Conform dispozițiilor Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, nerespectarea acestei norme rutiere atrage sancționarea cu amendă cuprinsă între 990 și 1.320 de lei.

,,De asemenea, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, le recomandăm acestora să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-Reflectorizante”, declară IPJ Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.