Sursă foto: servuscluj.ro

Compania de Apă „Someș” S.A, operator regional sub autoritatea forului administrativ județean, desfășoară în prezent lucrări de extindere a rețelelor edilitare în municipiul Cluj-Napoca, utilizând fonduri europene.

În acest moment, se află în desfășurare lucrările de extindere a conductelor de apă pe străzile Giuseppe Verdi, Colonia Valea Fânațelor, Ionel Teodoreanu, Breaza, Câmpului-D.D. Roșca și Lombului. Până în prezent, au fost deja prelungite conductele de apă pe o distanță de 8.855 de metri, dintr-un total de 13.497 de metri proiectați.

”Lucrările pe aceste străzi din zona Iris-Dâmbul Rotund, dar și din cartierul Mănăștur, sunt în plină derulare, progresul fizic cumulat depășind 65%. Totodată, pe alte patru străzi din cartierul Dâmbul Rotund, respectiv pe Rubinului, Perlei, Mugurilor și Spicului, lucrările de extindere a rețelei de apă au fost deja finalizate pe o lungime cumulată de circa 2,4 km”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește lucrările rămase de realizat pe cele șase străzi aflate în plin șantier, acestea includ extinderi de conducte pe o distanță suplimentară de 4,6 km, precum și construirea a patru noi rezervoare de acumulare și a patru stații de pompare a apei.

Aceste investiții fac parte din contractul finanțat prin fonduri europene, având o valoare totală de peste 70.000.000 de lei. Acest contract vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare pe 47 de străzi din municipiul Cluj-Napoca, cu o lungime cumulată de aproximativ 63 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.