Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare în China, a declarat directorul general al agenţiei ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite vineri Reuters.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut luna aceasta pe întreg teritoriul Chinei după ce Beijingul a renunţat la politicile sale zero-COVID, inclusiv la testarea obişnuită a populaţiei cu teste PCR.

Ţări precum Statele Unite, Coreea de Sud, India, Italia, Japonia şi Taiwan au impus teste COVID-19 pentru călătorii din China ca răspuns la această situaţie, potrivit Agerpres.

„Pentru a realiza o evaluare cuprinzătoare a riscurilor situaţiei COVID19 din teren în #China, OMS are nevoie de mai multe informaţii detaliate”, a declarat directorul OMS într-un mesaj transmis pe Twitter în noaptea de joi spre vineri.

Articolul Anul Nou vine cu vești îngrijorătoare. Covid-19 ar putea readuce restricții apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.