Sursă foto: stiridecluj.ro

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, consideră că ridicarea unui centru comercial în jurul stadionului Cluj Arena ar aduce venituri semnificative. În prezent, stadionul nu reușește să se autofinanțeze, însă se remarcă prin cele mai mari încasări din România în comparație cu alte arene construite din fonduri publice. Tișe consideră că ar fi fost benefic să se integreze mai multe spații comerciale încă de la începutul proiectului.

”Ne dorim să continuăm pe această linie, iar acest stadion să se autofinanțeze în totalitate. Este foarte complicat. Poate că stadionul ar necesita modificări în exterior, în arhitectură, să ai mai multe magazine, spații comerciale, să creezi un mall sportiv sau chiar un mall de magazine. Imaginați-vă dacă la nivelul de intrare ar fi numai magazine, ar fi un mini-mall în zona respectivă. Gândiți-vă câți bani ar aduce și asta. Avem în plan multe astfel de acțiuni și ne dorim să facem asta. Ținta noastră este să fie o arenă care să se autofinanțeze în România. Suntem numărul 1 în țară și la acest capitol.

Desigur, nici chiriile nu sunt foarte mari. De exemplu, Arena Națională se închiriază pentru un meci cu aproximativ 40.000 de euro primul inel, iar la noi, la Cluj Arena, stadionul se închiriază cu 4.000 de euro. Am fi avut venituri mult mai mari dacă am fi procedat și noi astfel, dar credem că nu de aici ar trebui să vină banii, din a copleși o echipă sau a stabili tarife mari pentru populație, ca oamenii să nu și le permită. Deci cum am spus, avem în plan să creăm un mall în jurul arenei care să producă venituri și mai mari”, a transmis, la un post local de radio, Alin Tișe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.