Alin Nica a decis să candideze la șefia CJ Timiș, dar cu susținerea Alianței Dreapta Unită (ADU), formată din USR-PMP și Forța Dreptei. Organizaţia Timiş a Alianţei Dreapta Unită (ADU) a stabilit dej candidaţii care vor intra în cursa alegerilor din 9 iunie pentru fotoliul de primar al municipiului Timişoara, în persoana actualului edil, Dominic Fritz (USR) şi a actualului lider al administraţiei judeţene, Alin Nica (Forţa Dreptei) pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean (CJ).

Alin Nica a „dinamitat” două partide dintr-un foc

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, devine omul care reușește să dinamiteze două partide, într-o perioadă foarte scurtă de timp. În primă fază, Alin Nica a pierdut susținerea PNL pentru șefia CJ Timiș, după ce liberalii au decis să facă alianță cu PSD. La Primăria Timișoara va fi susținut Nicolae Robu (PNL), iar la CJ Timiș va fi susținut Alfred Simonis (PSD).

Decizia a generat un scandal de proporții în organizația PNL Timiș, mulți primari fiindu-i fideli lui Alin Nica. În ciuda scandalului, Alin Nica a decis să candideze la șefia CJ Timiș, dar cu susținerea Alianței Dreapta Unită (ADU), formată din USR-PMP și Forța Dreptei.

Alin Nica

„Organizaţia Timiş a Alianţei Dreapta Unită (ADU) a stabilit candidaţii care vor intra în cursa alegerilor din 9 iunie pentru fotoliul de primar al municipiului Timişoara, în persoana actualului edil, Dominic Fritz (USR) şi a actualului lider al administraţiei judeţene, Nica (Forţa Dreptei) pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean (CJ)”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Decizia ADU de a-l susține pe Nica a generat un scandal mare la USR

Cristian Alin Moș, vicepreședintele CJ Timiș și lider al USR Timiș anunță că nu îl va susține pe Nica și arată că spiritul partidului s-a pierdut, iar acum USR este un partid ”la fel ca alții”.

El îi acuză pe liderii centrali ai USR, dar și pe primarul Dominic Fritz că sunt preocupați doar de propriile scaune și ar sacrifica orice principii pentru a și le păstra.

Preşedintele CJ Timiş, Nica, a arătat, în context, că noua alianţă ADU apără valorile Timişoarei, dând un semnal pentru întreaga ţară că Timişoara, aşa cum a fost în 1989, este şi va fi un far al păstrării valorilor pentru care aici s-a murit.

Mesajul postat de Cristian Alin Moș pe grupurile interne ale USR a fost publicat de stiripesurse.