„O mare problemă în Poştă este să cheltuim banii, să investim, să modernizăm compania. Avem şi acuma un credit de 200 de milioane de lei care este cheltuit doar în proporţie de nici 20%. Spun că nu suntem în stare să cheltuim banii, nu suntem în stare să ducem investiţiile la bun sfârşit. Capacitatea administrativă a CN Poşta Română este una foarte redusă şi nu există acel ABC – always be closing, când începi ceva, du-l la bun sfârşit”, a afirmat Valentin Ştefan duminică, la Digi 24.

El a explicat că un proiect pentru care au fost alocaţi bani în 2021, pentru cumpărarea de cutii poştale de tip locker, nu a fost realizat nici în prezent. 

„Avem acum 5500 de puncte poştale sub diferite forme. Trebuie să ajungem undeva la 20.000. (…) Încă din toamna anului 2021, la câteva luni de mandat, am prevăzut în bugetul de 2022 o investiţie de 100 de milioane de lei pentru  a cumpăra 3000 de cutii poştale. Lipsa de capacitate administrativă a companiei şi unele practici neprofesionale au făcut ca în 2022 să fim exact unde am fost în 2021, adică încă suntem la stadiul de proiect, mai spune directorul Poştei.

Acesta a povestit că, atunci când a propus achiziţia de computere, pentru că cele existente erau vechi de 10-15 ani,  una dintre directoarele din Poştă a spus că „nu trebuie cumpărate, pentru că se aprind”. 

În condiţiile în care directorul a propus 9000 de computere, iar directoarea a considerat că e nevoie de 1200 de calculatoare, în cele din urmă au fost cumpărate 3500 de computere „după o ceartă de aproape două luni, prin documente scrise”.

Valentin Ştefan admite că lipsa de capacitate administrativă la care face referire se traduce prin acţiunea unor oameni din conducerea CN Poşta Română de a nu implementa proiecte noi.

„Eu îi înţeleg pe oamenii aceştia. Sunt oameni care au trecut prin multe traume. Gândiţi-vă că în ultimii 20 de ani nu ştiu dacă este vreun director, probabil că sunt câţiva care au scăpat fără să nu fie acuzaţi de ceva, oficial. Niciodată directorii aceştia nu au acţionat singuri în tot ceea ce au făcut, au existat grupuri de oameni care au făcut lucruri ilegale, aş putea spune”, a adăugat el.