Categorii
Actualitate

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit în mod festiv pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în cursul anului 2023. Această marcă reprezintă un moment de importanță majoră nu doar pentru aeroport, ci și pentru întreaga regiune.

În acest an, Aeroportul Internațional Cluj a atins pentru a cincea oară în istoria sa impresionantul prag de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un singur an calendaristic.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în 2023 a fost transportat de către compania aeriană Ryanair, pe ruta de la Bruxelles către Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost ales și onorat la momentul debarcării cu un bilet de avion, un buchet de flori și un cadou oferit de aeroportul clujean. Acest privilegiat pasager este doamna Daniela Sava, care a aterizat la Cluj-Napoca din Bruxelles, Charleroi, în jurul orei 10.

„Călătoresc foarte mult în Europa și în afara Europei. Sunt foarte surprinsă, mulțumesc pentru cadou și Doamne Ajută să meargă totul bine. Plecăm în vacanță. Deseară avem un alt zbor de la Cluj. Am venit din Belgia, aici facem o escală și plecăm mai departe”, a declarat Daniela Sava.

Cei din conducerea Aeroportului Internațional Cluj preconizează ca în acest an să atingă un moment istoric, și anume să depășească pentru prima dată pragul de 3 milioane de pasageri.

„Pentru a 5-a oară în istoria Aeroportului Cluj aniversăm 2 milioane de pasageri. Astăzi avem plăcerea să vi-o prezentăm pe doamna Daniela Sava care a sosit cu compania Ryanair cu zborul de Charleroi pasagerul 2 milioane. Îi dorim mult succes. De asemenea, felicităm compania Ryanair pentru că în acest an are o opțiune foarte serioasă pentru Aeroportul Internațional Cluj. A mărit destinațiile, numărul de frecvențe, este o companie de prestigiu în Europa. Sperăm să depășim 3 milioane de pasageri din istoria aeroportului, am luat foarte multe măsuri pentru dezvoltarea aeroportului”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj.

„Vreau să mulțumesc și să felicit Aeroportul Cluj că a ajuns la cest moment și să felicit câștigătoarea noastră. Am vizitat puțin prașul Cluj-Napoca și mi-am dat seama că este o oportunitate extraordinară pentru toți turiștii care doresc să îl viziteze. Suntem cea mai mare companie aeriană din Europa în acest moment, operăm pe 235 de aeroporturi din Europa, conectând 37 de țări cu peste 2.400 de rute și sperăm că vom atinge 300 de milioane de pasageri la finalul anului financiar. Suntem cu toții conștienți de riscurile care există în această toamnă, recesiune, războiul din Ucraina, dar cu toate acestea ne creștem conectivitatea. Pentru România pentru această vară planificăm să aducem 3 milioane de pasageri. Operăm pe trei aeroporturi și avem 41 de rute din care 9 sunt noi. Din Cluj-Napoca avem 5 rute”, a declarat cu această ocazie Alicja Wojcik Golebiowska, Country Manager Ryanair CEE and Baltics.

Aeroportul Internațional Cluj a depășit pentru prima dată pragul de 2.000.000 de pasageri înregistrați în anul 2017. De atunci, cu excepția anilor pandemici 2020 și 2021, în fiecare toamnă a existat oportunitatea de a celebra succesul și performanța operațiunilor aeroportuare.

În anul precedent, anume în luna octombrie, a avut loc sărbătorirea pasagerului cu numărul 2 milioane.

Aeroportul Internațional Cluj dispune în prezent de o rețea de rute cuprinzând peste 45 de destinații regulate către mai mult de 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv zboruri charter către cele mai renumite destinații turistice ale sezonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *