Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa încă 18 autobuze electrice pentru a asigura legătura cu comuna Florești. Valoarea contractului depășește 16 milioane de euro și va fi finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit primarului Emil Boc, licitația a fost deja câștigată.

„18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca – Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități. Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze”, a declarat edilul Clujului.

Iată care sunt specificațiile tehnice ale autobuzelor:

  • Capacitate totală de transport: 131 persoane, dintre care 44 pot sta pe scaune
  • Spațiu pentru fotolii rulante
  • Rampă de acces
  • Dimensiuni: lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
  • Pentru fiecare set de 3 autobuze livrate, se va furniza o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare existente în flota CTP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.